Samsung Cihazlara Güncel ROOT Atma Rehberi
Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler & Uyarılar
1- Yazılan işlemleri harfiyen uygularsanız sorun yaşama ihtimaliniz %1 bile değildir. Dikkatli okuyunuz, yoksa kaçıracağınız veya yanlış yapacağınız bir adım en başa dönmenize veya cihazı Brick durumuna sokmanıza sebebiyet verebilir. (Detaylı Bilgi İçin > TIKLA)
2- Yaptığınız işlemlerden tamamıyla siz sorumlusunuz, indirme linkleri sizi Magisk projesine yönlendirir. Biz bu dosyaları indirip test etmedik veyahut düzenlemedik.
3- Samsung cihazlarda OEM kilidinin açılması veya ROOT yapılması Knox sayacını tetiklemektedir. Bu da garantinin bitmesi, bazı Samsung servislerini artık kullanılamaması gibi sonuçlar yaratır. (Detaylı Bilgi İçin > TIKLA)
Ek Not: Aslında 3.aşamada bahsettiğim garanti harici sorunları ROOT sayesinde düzeltebiliyoruz, fakat henüz rehberini yazmadım. Yazdığımda bu yazıyı düzenleyip link ekleyeceğim, takipte kalın.
4- Cihazınıza zaten Magisk ile ROOT yapılmış ise ve amacınız Magisk sürümünü güncellemekse, güncellemeyi lütfen uygulama üzerinden yapın. Baştan ROOT yapma işlemi tavsiye edilmiyor.
Kurulum Hakkında Bilmeniz Gerekenler & Uyarılar
1- Bilgisayarınızda Samsung USB Driver (Sürücü) kurulu olmalıdır. (İndirmek için > TIKLA)
2- Google veya Samsung hesaplarına giriş yapmayın, yaptıysanız çıkın.
3- Bilgisayarınızda ADB ve Fastboot yazılımı kurulu olmalıdır. (İndirmek için > TIKLA)
4- Bilgisayarınızda Odin yazılımı kurulu olmalıdır. (İndirmek için > TIKLA)
5- Cihazınızın Bootloader kilidi açılmış olmalıdır. (Nasıl açılacağını öğrenmek için > TIKLA)
6- Cihazınızda USB Hata Ayıklama açılmış olmalıdır. (Geliştirici seçeneklerinden açabilirsiniz.)
7- Bu işlem cihazınızın sıfırlanmasını gerektirecektir, verileriniz var ise yedekleyiniz.
Aşağıdaki Adımları Takip Ediniz
1- ROOT yapacağınız cihaza BURAYA tıklayarak Magisk yöneticisinin son sürümünü indirip kurun ve uygulamaya girin. Aşağıdaki resimde belirtildiği gibi Ramdisk seçeneğinin karşısında Evet (Yes) yazmalıdır. (Eğer Hayır (No) yazıyorsa aşağıdaki ÖNEMLİ NOT kısmını okuyunuz, Evet (Yes) yazıyorsa o notu geçebilirsiniz.)
ÖNEMLİ NOT: Eğer Ramdisk Hayır (No) olarak gözüküyorsa Magisk kendini başlatmak için cihazınızın Recovery bölümüne yerleşecektir. Bu yüzden cihazı ROOT ile başlatmak için Recovery yani kurtarma menüsüne erişmek için kullandığınız tuş kombinasyonunu kullanmanız gerekecek. Bu kombinasyon ile ROOT çekirdeğini aktif hale getirmelisiniz. Aşağıdaki adımlar anlamanıza yardımcı olacaktır.
Cihazın kapalı olduğunu varsayaraktan:
--> Güç tuşuna basarak açmak cihazın normal ve ROOT çekirdeği aktif olmadan açılmasını sağlar.
--> Recovery tuş kombinasyonu ile cihazı açıp titreşim ile beraber ekran geldiğinde tuşları bırakırsanız cihazınız ROOT çekirdeği aktif şekilde açılır. (Yani bu kombinasyon ile cihazınızı açmalısınız.)
--> Recovery tuş kombinasyonu ile cihazı açıp Recovery ekranı gelene kadar tuşlara basarsanız Recovery menüsüne ulaşırsınız.
Ramdisk Evet (Yes) yazanlar ile aranızdaki tek fark budur, onlarda cihaz ROOT çekirdeği ile beraber otomatik başlarken siz manuel olarak tetiklemelisiniz, şimdi rehberi okumaya devam edebilirsiniz.
2- Cihazınıza yüklü yazılımın dosyalarını cihazınıza ve bilgisayarınıza indirin. (Ben genelde samfw.com sitesini kullanıyorum.) Cihazınıza indirdiğiniz yazılım arşivinin içerisinden AP dosyasını çıkarın.
3- Magisk uygulamasına girin ve Magisk kartının üzerindeki Yükle (Install) butonuna basın. Açılan menüde Kurtarma Modu (Recovery Mode) isminde bir tiklenebilir seçenek vardır. (Eğer cihazınızda Ramdisk Evet (Yes) yazıyorsa bu seçenek sizde çıkmayabilir.) Eğer Ramdisk sonucunuz Hayır (No) çıktıysa tikleyin, Evet (Yes) çıktıysa tiklemeyin ve İleri (Next) butonuna tıklayın. Açılacak kartta zaten tek bir seçenek var o da Dosya Seçin ve Yamalayın. (Select and Patch a File.) Bu seçeneği seçerek açılan dosya seçim ekranında 2. aşamada çıkardığımız AP dosyasını seçiyoruz.
4- Magisk bu dosyayı işliyor ve magisk_patched_[Rastgele Harfler].tar isminde bir dosya oluşturuyor. (Bu dosyayı bulamıyorsanız download klasörüne bakınız.) Şimdi bilgisayarınızda Minimal ADB ve Fastboot programını açın. Cihazınızdan magisk_patched_[Rastgele Harfler].tar ismindeki işlenmiş AP dosyasını almak için aşağıdaki kodu Minimal ADB ve Fastboot konsoluna girin. (Neden direk USB ile bağlayıp atmıyoruz diye soranlar için Magisk geliştiricileri MTP ile dosya aktarımının büyük dosyaları bozduğunu doğruladı, bu yüzden ADB ile atılmasını tavsiye ediyorlar.) Bu işlem sonucu dosya Minimal ADB ve Fastboot programının yüklü olduğu klasöre gidecektir. (Cihazınıza ilk kez USB Hata Ayıklama ile bağlandıysanız cihazınız bilgisayarınıza güvenmek için onay isteyecektir, onay veriniz.)
Kod:
adb pull /storage/emulated/0/Download/magisk_patched_[Rastgele Harfler].tar
5- Şimdi cihazımızı download moda sokuyoruz ve Odin programımızı açıyoruz. AP kısmına az önce aldığımız magisk_patched_[Rastgele Harfler].tar dosyasını, BL, CP ve CSC(Home_CSC değil düz CSC dosyasını seçin.) kısımlarına ise samfw.com adresinden indirdiğimiz orijinal yazılımın içerisindekileri yerleştiriyoruz ve yükleme işlemini başlatıyoruz. (Eğer cihazınızda Ramdisk Hayır (No) gösterdiyse az sonraki yeniden başlatma işleminde yukarıda belirttiğim kombinasyonu yapmanız gerekiyor.) Cihazınız işlem bitince yeniden başlayacaktır, verileri sıfırlamanızı isteyebilir, eğer isterse sıfırlayın.
6- Cihazınız açıldığında kurulumu yapın ve Magisk uygulamasını tekrardan indirip kurun ve açın. Uygulama açıldığında ek bir kurulum için yeniden başlatma onayı istenecektir, onayladıktan sonra cihazınız kapanıp açılacaktır. (Eğer Ramdisk Hayır (No) olan cihazınızda böyle bir kutucuk gelmediyse ve ROOT gözükmüyorsa muhtemelen kombinasyonu düzgün yapmamışsınızdır. Cihazınızı kapatıp tekrardan kombinasyon ile açmayı deneyin. Ayrıca cihazı yeniden başlatırken güç tuşu ile açılan menü yerine Magisk üzerinden başlatırsanız kombinasyon ile açmanıza gerek kalmaz.)
İşlem Tamam, Özgür Android Deneyiminin Zevkini Çıkarın.!!